chaufför, car show och en grym stuga.



Hemma och hela kan vi konstatera:

Automatare är sjukt lätta att köra och en Dodge funkar ypperligt att köra till och från Tennessee.
En KIA däremot funkar inte lika bra då en sådan havererade på hemvägen. Stackars Sean och irländskorna fick vänta vid sidan av motorvägen och sedan ta en taxi hem i två timmar. 400 dollar borta!

En stuga för 20 personer kan lätt rymma 25 personer.

När man kör på slingriga vägar uppför bergen för att hitta stugan som man ska bo i kan vara väldigt intressant klockan tjugotre. Speciellt när inte GPSen visar helt korrekt information. Vi hittade den iaf!

Det finns tvättbjörnar i The Smoky Mountains. De tycker också om att komma upp på verandan till en viss stuga.

En stuga med ett hot tub, biljardbord, stora sängar och ett kök är inte särskilt mkt att begära visade det sig utan mer eller mindre standard. Det gillas!

Att hamna i en car show är inte så kul som det kan låta. Detta hände oss när vi åkte igenom Pigeon Forks, precis innan där vår stuga låg. Det visade sig att vi hade lyckats pricka in helgen när det är car show, vilket betyder att det är traffic jam och man står still lääänge. Människor satt uppradade längs vägen! De hade placerat stolar och satt bara och kollade på bilarna. "Stäng av en fil och låt de fina bilarna köra där!" kanske ni tänker nu, men icke. Alla filer öppna och bilar överallt. Det sjuka var att dagen efter när vi körde ner en liten runda så satt folk fortfarande längs vägen. Vilket fredagsnöje!


Okej, det var bergsresan. Nu veckan som har gått:

Två svenska tjejer kan få vip-behandling på ett ställe som heter Heaven. Det räcker att de går in och sätter sig i soffan som är ledig och ser skön ut. Försöker andra sätta sig i soffan som de två svenskorna (Johanna och undertecknad) sitter i så blir de bortkörda. Awesome I say! Dock tröttnade vi på det efter ett tag eftersom det trots allt inte var ngn som kunde komma fram och prata med oss, så vi gick. Men, slutsats: vi gillar VIP-behandling!

Nattamat på ett smörgåsställe som heter Jimmy John's kan vara ganska roligt. Speciellt när man hittar tre svenska killar på samma ställe. Trots att vi aldrig hade träffat dem innan så såg vi direkt att de var svenskar (eller okej, vi diskuterade ett tag att de måste vara svenskar!). Vi går iaf fram och frågar och javisst, svenskar är de. Galet att träffas! Kul värre och Johanna och jag hade en rolig kväll tillsammans!

Prov och sånt har avklarats, inte direkt med bravur, men jag har iaf gjort dem.

Sömn behövs nu.  Speciellt eftersom det ska shoppas hela dagen imorgon!

Uppdateringar ska komma allt oftare, jag lovar.




lugnare helg, överdrift och nya planer.

Livet fortsätter här på UNCGs campus. Med det (överraskning) nya konstaterande:

Bio här är billigt. Sju dollar för att kolla på film i en stooor salong.

Inglorious Basterds är bra. Blodig, men bra! Den där Tarantino kan göra film (säger jag efter att ha sett en enda) men han är smått weird. Aningens knasig kan man också benämna honom.

Snacksen ska man dock låta bli att köpa på plats. Jag och Johanna bestämde nämligen oss för att dela för vi tänkte att vi inte var så jättesugna på popcorn och ja, ni vet. Därför bestämde vi oss för att ta en stor popcorn och två mediumläsk. 17 dollar blev det! Helt galet mkt pengar.

Nu ska vi snacka storlek och till vilken otrolig överdrift de där jänkarna tar till gällande storlek. En stor popcorn är typ en tioliters hink (okej, jag har också fallit lite i fällan på tal om överdrift) men stor var den. En mediumläsk sen är hisnande stor, större än XL du får på McDonalds hemma, nog t.o.m. större än XXL. Damen i kassan frågade dessutom Johanna om hon inte ville ha en stor för då skulle hon (J) få gratis refill! Som att vi skulle palla dricka upp det vi hade. Vi hade nog minst halva lådan kvar av poppisarna och halva våra läsk kvar när vi lämnade salongen. Fördomar efter Supersize me besannade? Positivt.

En lördag utan balluns var behövlig.

Torsdagen och fredagen förra veckan var definitivt inte galejfri. Utgångsfri var fredagen, men inte alkoholfri.

Att sjunga ABBA-, BSB- och Miss Li-låtar på väg mot New York Pizza klockan ett på natten tillsammans med några irländska tjejer och annat folk är väldigt kul och trivsamt! Speciellt efter öldrickande.

Min första, och möjligtvis sista, centurion är avklarad. Sverige och Danmark kom på delad plats i vårt rum; i det andra Tyskland och Mexico. Hundra ölshots på hundra minuter, det är en centurion. Tack och lov tog vi bara små (2 cl) i vårt. I det andra rummet slog de på stort, vilket gjorde att vårt rum var ganska lugnt, inte det andra. Vi klarade det iaf!

En ny resa är planerad till helgen. To the mountains! Vi har hittat en stuga där med diverse lyxigheter och där ska vi spendera några dagar. Jag ska agera förare till en av bilarna. Detta betyder att:
a) Jag ska för första gången köra en automatare.
b) Jag ska för första gången köra en hyrbil (Nej, herr Blå räknas inte riktigt som hyrbil, CR!)
(Okej, listan hade kunnat fortsätta, men nej.)


VMAs är häftigare att kolla live, i I-housekällaren, och Kanye West var lite dum. Okej att det var mot Taylor-I-wear-t-shirts-Swift men riktigt schysst var det inte.

Jag har ett popquiz i English Drama to 1800 imorgon.

Slutsats:
Jag måste gå och läsa klart Volpone nu.
Slutsats 2: Jag behöver alla lycka till jag kan få (om det gör att jag får kommentarer så ;) )
Slutsats 3: This is it. Mer kommer.




en andra roadtrip, prioriteringar och ett lekande liv.

Så, uppdatering igen och nej, ni kommer inte ifrån konstaterandena:

Att åka i en van som tar fjorton personer är inte särskilt bekvämt. När det på hemresan trycks in femton personer blir det ännu mindre bekvämt.

Man kan ändå ha roligt i en van, trots att det är trångt. Mkt beror på musiken. Antingen så kan man sjunga med för att låten ifråga är riktigt bra som till exempel den här. Elller, så kan man sjunga med och asgarva åt en låt eftersom den är så otroligt dålig och pinsam. Skrattretande kan man också kalla det om man vill. Fast som sagt, kul går det att ha i en van ändå!

Myrtle Beach är väldigt turistigt och inte sådär jättekul. Wilmington och Wrightsville Beach är klart bättre. Det galnaste med Myrtle Beach är inte att det finns en slingshot, utan det galnaste är det faktum att alla barer och hangouts inte ligger vid stranden utan man åker typ tio minuter med taxi för att komma till ett Disneyland light. På området finns ett område (hmm.) med klubbar och liknande och en skylt som säger hur långt man får gå med alkohol. Galet I say. Konstigt värre, så konstigt att vi inte fattade att det var där man skulle vara så vi åkte "downtown" och hittade två ställen som det var värt att hänga på. Vi gick dock bara in på det ena. Trevligt var det ändå. Gott sällskap och games funkar alltid!

Outlets är himmelriket! Ett enormt område med bara outletpriser. Två par Converse är införskaffade till priset av åttiosex (86) dollar! Och ja syster yster, det ska införskaffas ett par till dig också :)

Labor Day och en bussresa (vanresa för min del) är ingen bra kombination. Lägg till en trafikolycka på det och du får en åtta (8) timmars resa som tog fyra och en halv timma dit. Inte särskilt intressant, men vi kom hem hela i alla fall.

Skolan är inte särskilt högt prioriterad som ni kanske kan förstå, men ta det lugnt mamma, jag klarar det! Det är bara det att det är aningens roligare att åka på småresor och att gå ut och träffa folk!

Imorgon är det fredag, det betyder FRIDAY FEST aka. pizza-waffle-friday! Min och Johannas fina tradition är att gå till The Dining Hall, äta pizzaslicar och sen en våffla på det. Ja, med allt möjligt på och ja, med ett sigill i våfflan! Vi gillar't!

Slutsats:
Livet leker!

Slutsats två: Så mkt som händer, så mkt som inte kommer komma med här eftersom det inte riktigt funkar att förklara hur kul det är eller var! Men jag tror att ni förstår ändå: jag mår bra och jag har kul!


Haderittanrittanra.



heaven, beachen & roadtripen.

everything's rolling on. ja, direktöversatt.

mkt har hänt på bara några dagar. det är ngt som jag verkligen gillar med livet här: spontaniteten!

i torsdags så skulle vi egentligen bara gått till ett ställe som heter Natty Greens med Sofies och Lindas pal Sonja och prova deras öl. det slutade med att vi gick till Heaven istället där alla de andra internationals var. det hela  började med att vi inte kom in på natty greens eftersom en av tjejerna som var med hade glömt sitt pass så vi gick till en annan bar istället där de tog id-kort. efter lite dricka, en gratis tisha, dock i storlek xl, och biljetter och ett och annat kort taget av en radiostation (därav tishan) drog vi vidare till Heaven. hur gött är det inte att kunna säga "I was in Heaven last night and I actually got in!"? mkt trevligt ställe och väl hemma så blev det lite nattamat och sen marsch i säng. skolan började ju 11.00. ja, jag är väldigt nöjd med mitt schema här! total slutsats: ha alltid passet med.

nej, det är lättare att skriva konstateranden istället:

ett tidigare konstaterande: våfflorna här är enorma! Johanna och jag tog det dock till ytterligare en nivå med hjälp av glass, grädde och sylt. mums på eftermiddagen!

en resa kan planeras dagen innan, dock tar det lite tid. det fick vi erfara när några här kom på att de ville iväg över helgen. allt löste sig och plötsligt var det packning på gång för let's take a road trip to wilmington and the beach!

en minivan har 7 platser. det gör att fjorton internationals kan åka på roadtrip om man hyr två vans.

resor kan vara långa. denna var inte så farligt lång, bara fyra timmar. med hjälp av att man lyckas hamna i partybussen och lyckas sitta längst bak med massor av plats och en underhållande Connor så känns resan betydligt kortare. good times!

man får röka på vissa rum är i the united states. det är ganska äckligt. turligt nog lyckades vi till slut få ett rökfritt rum, dock lättare sagt än gjort. misstag av hotellbokningssidan gjorde att vi fick (!) två rum mer än tänkt. jo man tackar! dock var de inte non-smoking men en trevlig tysk Max fixade det. väl i rummet så hinner jag, Johanna och Anna ha det i sisådär en halvtimme (möjlig överdrift) sen visar det sig att toan inte går att spola. rumsbyte! till slut har vi ett rum iaf och alla är nöjda och glada. slutsats: krångel med rummen är aldrig kul.

vissa hotell (nb. super 8) har tunna väggar. jobbigt tunna väggar när man vill sova på morgonen och ett par inte vill det :P

kinabuffé är inte alltid jättegott. budweiser på rummet innan skön utgång är emellertid ganska gott so to say.

att hitta ett, vad som man kan tro, är ett dunkelt litet ställe till bar och inse att det är ett riktigt gött hang out, indiestyle, är härligt som attan. speciellt i trevligt sällskap och när ägaren har en åtta veckor gammal valp.



stulen från johanna


tv-tittande på ett hotellrum med en massa personer är ganska skönt runt klockan halv tre på natten.

stranden i Wrightsville, en bit från Wilmington, är underbar! speciellt med sol och höga vågor.

hemfärder är inte alltid lika roliga som när man åker till ngt, men spännande kan de allt vara ändå.



det kan bli väldigt mkt ointressant som kommer med i en blogg kan jag nu konstatera och mkt som är intressant kommer inte med alls. detta betyder ett långt inlägg till snart för ngt roligt har jag säkerligen missat.

jo, nästan det viktigaste:

IHOP - International House of Pancakes, please come to Sweden! fruktansvärt goda pannkakor.






RSS 2.0