barcelona, lagom billig öl och träning.

jag fortsätter på samma sätt jag.

spanskan gick bättre än väntat. som vanligt hade jag ju förstorat upp det. skärpning säger jag. höll dock på att bli utslängd eftersom jag sa att jag hejar på fc barcelona. visade ju sig att läraren är real madridfan! inte bra alls kan man ju säga, men jag fick stanna ändå. nu vet nog de i klassen iaf att jag är tjejen från sverige som gillar barcelona då fnissandet ekade mellan väggarna i klassrummet. 

träningslokalen, som är gratis att utnyttja, är enorm och sjukt bra! i förrgår (tisdag) var jag på träning. en och en halv timme blev det allt! ab lab, yoga och sen 20/20/20 (som i detta fallet blev 10/10/10). det är nämligen försöksperiod denna veckan så passen är endast en halvtimme, men det var lagom! ab lab, som för övrigt är ett väldigt roligt namn, är som vår core; yoga är yoga, stretch stretch; och 20/20/20 är tjugo minuter kondition, tjugo minuter styrka och sista tjugo vet jag inte. träningsvärk undrar ni? svar: positivt! har fortfarande träningsvärk och idag är det torsdag!

ölen här är skitbillig! igår var vi på ett ställe som hade inhemsk öl för en dollar! det är sju kronor det. vi gillade läget kan jag ju säga. inhemsk öl innebär budweiser mer eller mindre och det betyder vattnig, men okej öl. vattnet betyder dock att man blir riktigt kissenödig! men för en dollar per öl så kan man stå ut med att springa på toa en stup i kvarten. vi var ett gött gäng som hängde på puben där och sen drog hemåt. fler såna kvällar, ja tack!

ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. antagligen ut en runda och dricka öl dooowntooown. (den där låten är farlig! fastnar direkt.) börjar inte förrän elva imorgon och sitta och häcka på rummet är ingen bra idé för tillfället. rastlösheten slår till på ett annat sätt här. go out and live! för jag har hört att man bara lever en gång. myt eller inte, det kvittar. ta vara på det! därför ska vi kanske åka till charlotte i helgen. det är en styck stor stad som vi verkligen borde se. tydligen spelar carolina panthers där (amerikansk fotboll för den som inte är så insatt). får se om det går ngn hemmamatch då, hade ju varit gaaaanska så nice annars!

jag får börja betala för spotify. illa.

annat nu. haj kaj.

mamma påpekar:

eftersom mamma är så uppmärksam så är det dags att göra en rättelse. jag ska naturligtvis inte åka iväg 5-7 augusti utan det är ju så klart september. men det fattade ni alla säkert ändå!

sitter och tragglar med spanskan nu. går inte jättebra, men gjorde misstaget att beställa böckerna till denna så vet inte om jag ska ändra eller inte. hade nog varit skönare och lite säkrare att gå ner en nivå. nej, tillbaka till hemläxan nu. var ett tag sen som man hade läxa på detta sättet kan jag ju lätt säga.

haj haj.

skola, biljettköp och fotboll.

konstaterandet fortsätter:

   vi får rätt mkt grejer från skolan. budget cuts, yeah right. vi får träna gratis på ett jätteställe med trampmaskiner, löpband, klasser så som ab lab och boot camp, gym och listan kan bli längre. mat får vi ju också och boende. kan kanske säga att det är skönt att gå till matsalen, plocka från buffén och sen bara ställa disken på ett rullband. det faktum att det finns ett dignande dessertbord och våfflor som järnet gör så att UNCG trycks i är ju inte fel heller. yes, jag tror det är hej himlen ;)

   skolan fungerar lite annorlunda mot kära sverige. du får bara missa tre (3) lektioner på hela terminen, missar du fler än sex (6) så får du ett f. inte vidare skoj, speciellt inte eftersom jag hade lektioner måndag, onsdag och fredag klockan åtta (8)! ja, det blev skifte på det nu. orkar inte gå upp så tidigt så ofta nej. så nu har jag ändrat kurs igen vilket leder mig till nästa punkt.

   kurser kan addas och droppas lite hur som nu första veckan. lite smågalet är det, men ganska gött; om man inte känner för en viss kurs så kan man ta bort den och välja en annan. om där nu är kvar platser, har varit lite si och så med det.

   de har ryska här! jio, jag valde det minsann. verkar intressant.kan ju vara nyttigt i framtiden, eller iaf intalar jag mig det.

   jag ska lära mig spela en irländsk sport med namnet camogie. grainne, en mkt trevlig och smått galen irländska, betalade hundra dollar extra för att få med sig fem slagträn till sporten camogie (älskar det ordet!). jag fick vara med i laget direkt. bollkänslan kanske utstrålas på ngt sätt. ehm, ja, ironi. det är svårt att förklara eftersom jag inte har spelat det själv än, men det låter roligt! camogie, camogie, camogie

   biljettköpet då undrar ni nu kanske. saken är den att det anordnas en tripp till myrtle beach i south carolina och biljetter till den införskaffades idag. nästa helg igen, august 5-7th (international yeah) åker vi dit. den sjunde är det nämligen labor day så vi är lediga! ska bli skönt att hänga vid en strand några dagar.

   fotboll har vi också kollat på. trevligt men inte så roliga matcher. alltid kul att checka arenan, den är häftig för att vara collegefotboll.

okej, nu kommer bilderna. det blir lite blandat och det har inte tagits så många bilder, men ändå. enjoy!
på tal om bilderna så innehåller de: (och ni måste så klart klicka på den för att se den i större version)



jelly beans, odrickbar pepsi körsbär, stora bilar, min sida av rummet, oreos (goda kakor!), röda muggen och waffle house. johanna kom också med när hon hanterade två datorer samtidigt!

blev inte så bra som jag hade tänkt mig, men ni får hålla tillgodo så länge. ska nog hitta ett redigt bra sätt att ladda upp kort på! får kanske börja med att ta några också då.

go spartans!
signing out.

jag har inte tbc.

såhär långt, efter tre och en halv dag på skolan kan jag konstatera följande:

1. jag har inte tbc! det testades genom att det sprutade in ngt under huden så att det blev en bubbla. sen fick vi komma tillbaka idag, torsdag, och tadaaaa, inte ens en prick på min arm. lisa är frisk som en nötkärna, iaf gällande tbc.
2.  folk är riktigt trevliga och hövliga här. de hejar och frågar hur det står till och gör allt för att hjälpa till. i sverige hade folk trott att man var full eller hög om man hade gått och hälsat på dem, men icke här! här är de genuint trevliga. jag kan vänja mig vid det också minsann.
3. folk äter muffins till frukost.
4. tjejerna som är på klubbarna får kryss på händerna om de är under tjugoett men över arton. trots detta så kan de dansa runt pålar och har äckligt korta klänningar.
5. vi har en dining hall där vi får äta hur mkt mat vi vill. inte illa.

fler facts kommer sen. vi måste äta också ju. bilder kommer också, ni får hålla ut (eller frida som kanske är den enda som läser detta ;) )

för att vara fjortis:läjter.



red cups, roomie and pizza.

igår var första dagen på orientation week och vi fick flytta in. mina aningar om att jag skulle dela rum med en fransk tjej visade sig vara riktiga, men än så länge är hon mkt trevlig! hon fixade ju internet åt mig, så jag gillar't.

första dagen blev också en dag som gjorde alla fördomar sanna! först pizza och läsk och grejer för att mingla, läsken serverades i vanliga genomskinliga muggar. helt plötsligt ser vi dock dem: de klassiska röda muggarna hade kommit fram! jag vet att det är väldigt collegefilm, men skitkul var det allt. rugbylaget sprang runt och försökte värva medlemmar och bjöd alla internationella studenter på fest. vi fyra svenskar  plus våra tre nyfunna irländska vänner nappade direkt på förslaget och vid åtta pm blev vi upphämtade utanför philip-hawkins residence. jag bor för övrigt i hawkinsdelen. skitkul var det och som i filmerna var det dessutom: beerpong, slitet hus och bbq på baksidan. vi fick skjuts hem av en designated driver som visade oss downtown och var vi skulle gå och inte. härligt värre!

nu klockan åtta, om trekvart här, ska vi ner och börja en späckad dag med id-kortstagning, wal-mart och en mängd andra ting. ska bli skönt att fixa lite till rummet som just nu är ungefär till samma utseende som en fängelsecell. en bild på v på stranden på mallorca underlättar, men inte mer. lampor och annat fix får det bli! här var det tänkt att det skulle komma bilder, men det får bli efter att internet har blivit lite snabbare med hjälp av en styck kabel som behövs. då kommer alla komma på en gång ska ni se!!

so far so good. I think we're gonna like it! /L.

greensboro, nc

framme är vi allihopa! det var en lång resa, men framme är vi.

flygresan gick bra, blev lite stressigt på kastrup, men en landsman hjälpte mig. får berätta mer sen, precis som med allt annat. har inte riktigt tid att sitta still nu plus att internet inte är det snabbaste, men det finns trådlöst iaf! :)

allt har gått bra iaf och väskan är framme! nu ska vi nog gå och äta frulle och förbereda oss för morgondagens start på orientation week. hörs då!

LATER

nerver.

nu är det tre dagar kvar till avfärd och för att svara på den ständiga frågan "är du nervös?": jao.

jag har en ständig klump i magen som inte vill försvinna och benen, ja, dem kryper det i. kallas nog att vara nervös, men samtidigt är det sjuukt overkligt att jag ska iväg och därför är det inte vanlig nervositet! finns det olika slags nervositet? det är också grymt onödigt att vara nervös för allt kommer gå fint. det är ju inget u-land jag ska till!

jag har nog fixat allt nu. tror jag iaf. en liten detalj kom på posten idag: det internationella körkortet. akta er jänkare, lisa får köra! lite annat småfixande blev det idag innan jobbet. den förgrömmade tågbiljetten var tvungen att ändras pga att det så ytterst roliga banarbetet på västkustbanan inte kunde vara klart i tid. tydligen gick det ändå att ändra en "ej-ombokningsbar" biljett och I'm all set för att åka till Köpenhamn och lyfta med ett litet plan därifrån. de lite större grejerna som visum och sånt är ju fixat för läääängesen.

lisa, det kommer ordna sig.

rapport kommer från andra sidan, kanske innan! (oo, låter inte bra!)

/en-ngt-stirrig-men-ack-så-förväntansfull lisa

ljudet från en startpistol tycker jag inte om, så jag kallar inte detta ett startskott.

Presentation eller detta-är-lisa:
musiken säger mkt.

Detta är jag om några dagar:
Liam Lynch – United States of Whatever

"Vilken strålande presentation, har aldrig sett ngt liknande!"
                                                                Blaskan


Jaja, ni får stå ut. Detta ska förr eller senare bli en reseblogg och eftersom resan börjar snart så ska den bli betyyydligt bättre. This is just the beginning so to say.

För övrigt är även listan bara påbörjad ;)

/ lisa.




RSS 2.0